ŞIRNAK / GÜÇLÜKONAK - Koçtepe Ortaokulu

0486 685 2030
Koçtepe Köyü Güçlükonak/Şırnak
Vizyon
Öğrencilerin doğuştan ya da sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak,onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek. Öğrenciye,Atatürk ilke ve inkılaplarına ,T.C Anayasasına ve Türk demokrasisinin ilke ve yöntemlerine uygun, haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarına yüklenebilme bilincini ve yeteneğini kazandırabilmesini sağlamak. Öğrenciye tolum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. Öğrenciye , kişisel, toplumsal sorunları tanımak ve sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm arama alışkanlığı kazandırmak. Öğrenciye sağlıklı yaşamak ,ailesini ve toplum sağlığını korumak için gereken bilgi ve alışkanlığı kazandırmak. Öğrencini el çalışması ve zihin çalışmasını birleştirerek çok yönlü gelişmesini el ile çalışmasının onur ve zevkini kazanmasını sağlamak.
Misyon
Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personelleri ,bir bütün olarak ,gerekeli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkansızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri ,bilgili, ,başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21.yüzyılda çağdaş yaşamını gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.
Başarılar
2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA;1 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesi´ni, 4 öğrencimiz Anadolu Lisesi´ni kazanmıştır. Ayrıca öğretmenlerimiz 2011-2012 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullar arası voleybol turnuvası ikincisi olmuştur. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında 1 öğrencimiz SİİRT SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİ, 7 öğrencimiz Anadolu lisesini kazanmış olup diğer öğrencilerimiz meslek lisesine yerleşmiştir.
KALORİFERLİ
Okulumuza ulaşım Ööğretmenlerimiz kendi imkanları ile servis tutmaktadır.
Koçtepe Köyü
Okulumuz ilçeye 16 km, il merkezine 90 km uzaklıktadır.